thumbnail dismount360 1

Wie is de snelste freerunner van HOSEMA?

 

Zo snel mogelijk

Freerunning wordt veelal gezien als het maken van gave tricks zoals salto's, en het springen over daken. Minder bekend is de basis van freerunning: Parkour. Dit is een bewegingsvorm waarbij de beoefenaar zo snel mogelijk van punt A naar punt B moet komen. Salto's en schroeven komen hier vaak niet aan de orde omdat dit meer energie vergt dan strict noodzakelijk, en er meestal niet de snelste optie is. Door snelheid voorop te stellen leert de freerunner zich beter aan te passen aan de omgeving. Parkour is de basis van bewegen voor een freerunner. Wil je een salto van een muurtje maken zul je eerst op het muurtje moeten komen. Door Parkour te trainen kan je dit op een effeciente en cleane manier doen. Een backflip kunnen is leuk, maar na 10x hetzelfde te hebben gedaan wordt het al snel saai. Door een backflip in een parkour run te verwerken blijft het gevarieerd en uitdagend. 

Speed Trials

Tijdens de eerste helft van het seizoen heeft de focus gelegen op het beheersen en verbeteren van Parkour. Vier verschillende parkours hebben leerlingen uitgedaagd om een groot aantal bewegingen te beheersen. Van het zwaaien aan een rekstok tot het lopen rennen over een rails, rennen tegen de muur tot klimmen over een kast. Na een aantal weken mochten de freerunners laten zien wat ze geleerd hadden en een zo snel mogelijke tijd neerzetten op het parkours. De beste van twee tijden telt steeds mee voor de eindtelling. Freerunning betekend ook persoonlijke grenzen breken. De tweede ronde jezelf ondanks de vermoeidheid toch nog verbeteren. Veel freerunners is dit gelukt!

Uitreiking

Wie na 4 parkoursen als beste uit de bus is gekomen mag zich kronen tot Speed kampioen van zijn groep! De nummers een, twee en drie mogen 27 en 29 januari hun prijs in ontvangst nemen. Tijden zijn gelijk aan de normale trainingsuren (zie www.hosema.nl/freerunning).

Tijdens deze speciale les zijn ouders, broertjes, zusjes, familie/vrienden van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. Dit is tevens de laatste wedstrijdles. Een mooi moment om de freerunners in actie te zien!