De gedachten achter buiten freerunnen.

De freerunlessen worden voornamelijk binnen gegeven in een veilige omgeving met matten en zachte materialen. Ideaal om nieuwe bewegingen te leren, maar freerunning stopt daar niet. Freerunning is je vrij door elke mogelijke omgeving bewegen, op een manier die bij jou past. Die uitdaging komt pas echt tot zijn recht buiten. Met goed weer kan je gaan en staan waar jij wilt. Uiteraard met respect voor je omgeving. 

Hoe start je met buiten freerunnen?

Na een goede basis in de gymzaal is het verstandig om een plekje te zoeken met gemakkelijke sprongen. Begin vooral klein! De lessen zijn zo opgebouwd dat je uiteindelijk moeiteloos buiten kan beginnen. Hieronder staan een aantal plekken (spots genoemd door de freerunning community) met een korte beschrijving.Trainen met een aantal vrienden het leukst. Je kunt elkaar motiveren, en je bent gewoon veel creatiever. 

Spots

Het niveau is vooral bedoeld om aan te geven wanneer je een leuke training kan afwerken. Als er bijvoorbeeld "gevorderd" staat, dan zijn er vooral moeilijkere sprongen te trainen, en zal iemand die net begonnen is hier snel uitgekeken zijn. BELANGRIJK: Train op je eigen niveau en train veilig. Ga niet alleen trainen als je pas net begint. 

Via deze link kom je op de Google Maps kaart waar je alle spots terug kan vinden.

Horst

NaamHoe kom je er?NiveauTrainingstips

Speeltuintje Dendron

Vanaf gymzaal Dendron richting centrum Horst lopen. Voorbij de sportschool links afslaan. Na 50 meter ligt de speeltuin rechts. Alle niveau's

Begin de training met het drillen van enkele vaults over het picknickbankje. Technische bewegingen kun je oefenen op de rekstokken, ook de vaults. Als je goed opgewarmd bent kun je flips oefenen in de zandbak. Zorg ervoor dat je goed het zand weghaalt op de rand, dit maakt de rand namelijk erg glad.

 

 horst spot 1
De bieb van Horst Naast gemeentehuis net buiten het centrum. Alle niveau's

Deze spot is ideaal om je precissions te oefenen. De afstand tussen de muurtjes is erg klein, dus erg geschikt voor beginners. Je kan het langzaam opbouwen door een lager muurtje te kiezen. Voor gevorderden is dit een ideale plek om flips te trainen van de muurtjes. Alles is van steen, dus je moet 100 procent zeker zijn dat je een bepaalde flip kan. 

 
Snelwegspot Vanaf Dendron richting snelweg fietsen. Fietspaadje naast snelweg inslaan en deze volgen tot je bij het speeltuintje (rechts) aankomt. Gevorderd Door 2 ringen te pakken kun je het zwaaien aan de rekstok nabootsen en tricks oefenen met zand als ondergrond. De muurtjes voorbij het speeltoestel zijn een perfecte plek om parkour te trainen. De grote grasweide naast het speeltoestel is ideaal om tricks op vlakke grond te drillen.
horst spot 2horst spot 2b
Horster Kasteelruine Ligt in de Kasteelse Bossen. Goed vindbaar via Google. Expert Een prachtige locatie. Zeker de moeite waard om eens te kijken. 
 
De Meent Loop vanaf de bieb naar de Loevestraat.  Beginner Goede plek om precissions te oefenen. Zijn ook een aantal rails om rail precissions op te oefenen, en balance te trainen.
horst spot 3

Meterik

SpotHoe kom je er?NiveauTrainingstips
Zandstrand Zandstrand bij De Schadijkse Bossen Alle niveau's

Vanaf de zandheuvel kun je arabier salto's en etc oefenen. De landing is zacht, en je hebt een helling. Let er op dat je takjes enz weghaalt voordat je begint.

 

Sevenum Spots volgen!

SpotHoe kom je er?NiveauTrainingstips
Speeltuintje Blokhut   Alle niveau's

Volgt