hosema1

Afgelopen zaterdag 16 juni namen 5 turnsters van HOSEMA deel aan de District finale van Zuid-Nederland. In Zevenbergen streden onze meiden in hun categorie tegen 35 andere turnsters uit de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg op alle 4 de onderdelen van het dames turnen; brug, balk, sprong en vloer

 

In de eerste wedstrijd startte Fenne Vermeulen, Jeugd 2 divisie 5, op haar favoriete onderdeel Brug. Tijdens haar oefening kwam ze ten val waardoor ze helaas vroegtijdig de wedstrijd heeft moeten beëindigen.
Pleun Wijnhoven turnde in haar niveau Jeugd 2 divisie 4 een keurige wedstrijd en haar harde werken werd eindelijk beloond! Pleun nam de bronzen medaille verdiend mee naar huis en promoveert hiermee volgend seizoen naar divisie 3!

In wedstrijd 2 kwamen Freya Artz (junior divisie 5) en Sannah Spreeuwenberg (junior divisie 4) in actie. Freya turnde in baan 1 haar beste wedstrijd van dit seizoen en mocht dik verdiend op de tweede trede van het podium plaatsnemen! Met het behalen van de zilveren medaille promoveert Freya volgend jaar naar Senior divisie 4. In baan 2 turnde Sannah een mooie wedstrijd met een sublieme balkoefening en eindigde op een mooie 11e plaats.

Kim van Kempen, senior divisie 5, mocht deze mooie wedstrijddag afsluiten in wedstrijd 3. Kim turnde foutloos. Ze liet zeer mooie oefeningen zien met een nette uitstraling! HOSEMA kan met trots  zeggen dat Kim van Kempen de gouden plak in ontvangst heeft mogen nemen en hiermee DISTRICTKAMPIOEN van Zuid Nederland is geworden! Daarnaast promoveert ook Kim volgend jaar naar Senior divisie 4.

Het was een mooie afsluiting van het officiële wedstrijdseizoen. De turnsters trainen nog even hard door voor de clubkampioenschappen die gehouden worden op 30 juni en 1 juli.