20190616 142516

Afgelopen zaterdag werd in Brunssum de Districtsfinale georganiseerd voor de onderbouw D1 + D2. Op deze dag strijden de beste turnsters uit Limburg, Brabant en Zeeland tegen elkaar. Tijdens de LK Finale wisten Anna Bovee (pupil 2 D2), Aniek Clabbers (instap D1), Indy Henraath (instap D2), Lissa Verberk (instap D2) en Tess Vossen (instap D2) zich hiervoor te plaatsen.

Een nieuwe en spannende ervaring voor veel van deze turnsters maar wat hebben ze het goed gedaan! Maar liefst twee keer mocht Hosema het podium betreden; zilver voor Aniek & brons van Indy.

Anna eindige op een 12e plek en Tess werd 18e. Door een weigering op sprong werd Lissa 29e met mooie punten op de overige toestellen.

Op zondag werd er wederom afgereisd naar Brussum. Dit keer voor de teamwedstrijden niveau D1 en Supplement E.

In de categorie supplement E streden 14 teams tegen elkaar waarbij er per toestel maar 3 turnsters van elk team aan de start mogen staan. Het team van Hosema bestond uit Maya Venninckx, Fenne Vermeulen, Sannah Spreeuwenberg en Nine Tissen. Tijdens de wedstrijd werd er hier en daar een klein foutje gemaakt door onze meiden maar ze gingen met opgeheven hoofd verder. Het was, zoals de meiden zelf zeggen, een fijne en relaxte wedstrijd wat resulteerde in een mooie 7e plaats!

In niveau D1 turnden er twee teams van Hosema. In deze categorie streden 19 teams tegen elkaar. 's ochtends was het de beurt aan Lieke Joppen, Amber Steeghs, Irenee Hagenaar en Marlieke Hagenaar. Deze meiden hebben erg hun best gedaan en werden 14e.

In de middag was het de beurt aan Guusje Driessen, Naomi van de Laar, Lin van Kempen en Aniek Clabbers om te laten zien wat ze in huis hebben. Dit team turnden een geheel foutloze wedstrijd met een nette afwerking. Er werd géén punt onder de 13.000 gehaald en daarmee stonden ze dik verdiend op het hoogste podium!