Gisteravond heeft de KNGU (Koninklijke Nederlandse Gym Unie) besloten heeft om alle KNGU turnwedstrijden voor dit wedstrijdseizoen te annuleren.

Dit is uiteraard heel spijtig voor alle turnsters, maar de KNGU is van mening dat de ontwikkelingen rondom het coronavirus het niet mogelijk maken om de wedstrijden nog op een verantwoorde manier in te vullen. Niet alleen de nationale wedstrijden zoals het NK in de Ahoy komen te vervallen, maar ook de regionale wedstrijden zijn gecanceld.

 

Dit besluit heeft ook tot gevolg dat de Limburgse Kampioenschappen Meerkamp (4 onderdelen; Brug, Sprong, Vloer en Balk) en de toestelfinales turnen niet doorgaan.

Deze zouden plaats vinden op 16 en 17 mei en de organisatie was in handen van Hosema ism de KNGU.

De voorbereidingen waren in volle gang. Er zouden dat weekend zo’n 350 turnsters in de leeftijd vanaf 7 jaar deelnemen in de verschillende niveaus. Deze turnsters hadden zich via plaatsingswedstrijden en halve finales voor deze LK finale geplaats. In iedere niveaus en leeftijd zouden de beste 10 van Limburg strijden om de podiumplekken. Ook een aantal turnsters van Hosema hadden zich geplaats voor deze meerkamp en/of toestelfinale.

Uiteraard begrijpt en accepteert Hosema het genomen besluit, maar toch is het een grote teleurstelling voor zowel de turnsters alsook het bestuur en kader van Hosema.

Voor de Turn, dans en Freerun vereniging uit Horst aan de Maas bracht het organiseren namelijk veel positiefs; naamsbekendheid, saamhorigheid, PR en ook een financie inkomst die nu misgelopen word.