In het weekend van 22/23 april was alweer de laatste wedstrijd van dit seizoen. De dames die zich geplaats hadden mochten naar Venray afreizen voor de Limburgse Kampioenschappen.

Er werden zowel toestelfinales, alsook meerkamp en team finales geturnd.

Bij de toestelfinales turnen de beste 8 van Limburg om de titel. Hiervoor kon je je plaatsen via de voorwedstrijden eerder dit seizoen.

Bij de meerkamp en teamfinales word er op alle vier de onderdelen gestreden; Brug, Vloer, Balk en Sprong.

Op zaterdag vonden de toestelfinales plaats. In de verschillende niveaus en leeftijdscategorieën hadden de dames zich geplaats.

In de vroege ochtend om 8u mochten de dames van Jeugd divisie 5 supplement G de spits af bijten. Op de brug werd Diewertje Wedemeijer 5e en Kelsey Philipsen ging er met de bronzen medaille vandoor.

In de 2e ronde hadden 3 dames zich geplaatst op de balk. De zenuwen speelden sommige parten. Suus den Brok behaalde en 8e plek, Jans van Kempen een 4e plek en ook hier mocht Hosema op het podium; Lissa Verberk behaalde een 3e plek.

In de 3e ronde lieten ze zien wat ze op vloer konden. De jury was streng en dit resulteerde in een 6,7 en 8e plek.

In de laatste 4e ronde waren 4 van de 8 geplaatste dames van Hosema. Ook hier mocht Hosema op het podium plaats nemen; Suus Nellen behaalde de 2e plek.

Rond de middag ging wedstrijd 2 van start. Ook bij deze toestelfinales lag het niveau hoog en was de jury streng. Maar dit mag dan ook op een Limburgse finale waarin de beste 8 Limburg van meedoen.

Het harde trainen van de afgelopen weken werd beloond en Amber Steeghs ging er met maar liefst 2 medailles vandoor; 3e  op sprong en op Brug de titel Limburgs Kampioen!

Jasmin Verkade behaalde 2 mooie bronzen medailles; op balk en sprong.

In wedstrijd 3 mochten de oudere dames zich laten zien bij de toestelfinales. Er werden mooie en stabiele oefeningen geturnd en ook dit resulteerde weer in een aantal podium plekken.

In de klasse Senior divisie 5 supE ging Nine Tissen er met maar liefst 3 gouden medailles vandoor; Limburgse Kampioen op Sprong, Balk en Vloer!

In de klasse Junior divisie 4 SupE mocht Lara Cuppen de zilveren medaille in ontvangst nemen op brug en werd Jill Drissen Limburgs Kampioen op Sprong.

Op de andere baan in wedstrijd 3 turnden de meisjes van N6 hun meerkamp finale. Ondanks blaren op de handen bij de brug en een val op de balk eindigde de 3 dames bij de beste 8 van Limburg:

Lisa Franken 6e, Ize Clabbers 8e en Didi Vissers een mooie 4e plaats.

Op zondagochtend vonden de meerkamp finales N4 plaats. De concurrentie was hoog, de jury was streng. Toch behaalde Bente Curvers een podium plek, een mooie 3e plek.

In de team finales mochten Marlieke, Amber, Sofie, Guusje en Jasmin aantreden. Het was een spannende wedstrijd. Per toestel tellen de 3 beste scores. De uitslagen lagen heel dicht bij elkaar.

Uiteindelijk mocht Hosema met maar 1.11 punt achterstand een zilveren medaille mee naar huis nemen, een verdiende 2e plek.

Hosema kan terugkijken op een succesvol KNGU wedstrijd seizoen. Er word nu hard getraind voor de seizoenafsluiting; de koppelwedstrijd en de demo’s.

Daarnaast word er al geoefend op nieuwe elementen voor het komende KNGU wedstrijd seizoen.

 Klik op read more voor foto`s.

 30 4 1

30 4 230 4 330 4 430 4 5