DSC 0028

Tijdens de clubkampioenschappen 2015 hebben de kleuters de eerste beweegdiploma's niveau 2 mogen ontvangen binnen Hosema. 

 

DSC 0001

Wat is het Nijntje Beweegdiploma?

Het Nijntje Beweegdiploma is in het leven geroepen door de KNGU en heeft als doel om kinderen de basis van bewegen aan te leren. Basischolen besteden steeds minder 
aandacht aan fysiek onderwijs, de aantal gymuren per week lopen terug, en kinderen spelen steeds minder buiten. Toch zijn de grondvormen van bewegen - rollen, kruipen, werpen, vangen, etc - van essentieel belang voor de motorische ontwikkeling van een kind. Zonder een goede basis wordt het leren van nieuwe dingen een stuk moeilijker. 

 

 

 

 

 

 

DSC 0024

 

Het beweegdiploma bij Hosema

Het Nijntje Beweegdiploma niveau 2 is een vervolg op niveau 1 welke verdient kan worden door de peuters. Het is een goede voorbereiding op een vervolg bij Hosema bij de Turnkids groepen of wellicht de selectie. Toch wordt er tijdens de lessen niet volledig gewerkt aan het beweegdiploma, maar leren de kleuters ook voorbereidende oefeningen voor het turnen. Om die reden hebben de kleuters die in de eerste helft van het seizoen zijn begonnen de stof helemaal gehad. 

 

 

 

 

 

 

DSC 0004  DSC 0021  DSC 0017