Zoals u weet heeft de Veiligheidsregio Limburg-Noord besloten alle eet-en drinkgelegenheden in en rondom sportaccommodaties te sluiten. Dit is een maatregel in het kader van de coronapandemie. Helaas is die ook van toepassing voor De Kruisweide. Hierdoor ontstaat er een andere situatie voor de entree en uitgang van dit gebouw. Het is namelijk niet meer mogelijk om via de kantine bij de kleedlokalen te komen. In deze brief informeer ik u graag over de nieuwe situatie.

Als u het gebouw binnen gaat

We vragen u via de hoofdingang gelijk rechts richting de kleedlokalen of verdiepingen te lopen. Volg daarvoor de aangebrachte looproute in de voormalige tennishal.

Als u het gebouw verlaat

De uitgang is aan de linkerkant van het gebouw. We vragen u het gebouw te verlaten via de lange gang langs de kleedlokalen van de sporthal.

Zo creëren wij eenrichtingsverkeer in De Kruisweide. Daardoor kunnen we voldoende afstand houden.

Indeling kleedlokalen bij wedstrijden

U vindt de indeling van de kleedlokalen op het prikbord in de entreehal.

Aanwezigheid publiek

Bij zowel trainingen als wedstrijden mogen alleen deze mensen aanwezig zijn:

  • Vrijwilligers (zoals trainers, coaches, scheidsrechters) met een ondersteunende taak bij de training of wedstrijd;
  • Ouders/verzorgers die noodzakelijk zijn voor het kunnen sporten van hun kind of de jongere, bijvoorbeeld als het kind/jongere een beperking betreft;
  • Chauffeurs van kinderen t/m 17 jaar bij uitwedstrijden. Zij zijn onderdeel van het begeleidingsteam van de sporters. Daarbij gaan wij ervan uit dat er niet meer chauffeurs worden ingezet dan nodig is om een team naar een uitwedstrijd te vervoeren.
  • Sporters wordt gevraagd de sportaccommodatie na de wedstrijd of training zo snel mogelijk te verlaten.

Goedemorgen! Selectie turnsters, dans en freerun hebben al getraind. Gisteren zelfs in de stromende regen! Maar wat heeft iedereen het goed gedaan in de voorbereiding en in de uitvoering. Dankjewel aan iedereen. We zijn trots op jullie; we doen weer waar we goed in zijn: kinderen en jeugd laten bewegen!

 
 

Gisteravond heeft de KNGU (Koninklijke Nederlandse Gym Unie) besloten heeft om alle KNGU turnwedstrijden voor dit wedstrijdseizoen te annuleren.

Dit is uiteraard heel spijtig voor alle turnsters, maar de KNGU is van mening dat de ontwikkelingen rondom het coronavirus het niet mogelijk maken om de wedstrijden nog op een verantwoorde manier in te vullen. Niet alleen de nationale wedstrijden zoals het NK in de Ahoy komen te vervallen, maar ook de regionale wedstrijden zijn gecanceld.

 

Dit besluit heeft ook tot gevolg dat de Limburgse Kampioenschappen Meerkamp (4 onderdelen; Brug, Sprong, Vloer en Balk) en de toestelfinales turnen niet doorgaan.

Deze zouden plaats vinden op 16 en 17 mei en de organisatie was in handen van Hosema ism de KNGU.

De voorbereidingen waren in volle gang. Er zouden dat weekend zo’n 350 turnsters in de leeftijd vanaf 7 jaar deelnemen in de verschillende niveaus. Deze turnsters hadden zich via plaatsingswedstrijden en halve finales voor deze LK finale geplaats. In iedere niveaus en leeftijd zouden de beste 10 van Limburg strijden om de podiumplekken. Ook een aantal turnsters van Hosema hadden zich geplaats voor deze meerkamp en/of toestelfinale.

Uiteraard begrijpt en accepteert Hosema het genomen besluit, maar toch is het een grote teleurstelling voor zowel de turnsters alsook het bestuur en kader van Hosema.

Voor de Turn, dans en Freerun vereniging uit Horst aan de Maas bracht het organiseren namelijk veel positiefs; naamsbekendheid, saamhorigheid, PR en ook een financie inkomst die nu misgelopen word.