district

Op zaterdag 25 mei mochten 6  turnsters van HoSeMa afreizen naar Cuijck om hun districtsfinale te turnen. Alleen de beste 10 turnsters van de provincies: Limburg, N-Brabant en Zeeland hebben zich, via het LK, voor deze wedstrijd weten te plaatsen.

In wedstrijd 1 was het de beurt aan Saskia Minten & Lara Cuppen; jeugd 2 divisie 4 en aan Fien Gommans & Fiona Degan; jeugd 2 divisie 5 om te laten zien wat ze in huis hadden. Alle 4 de dames hebben strak geturnd en hebben laten zien wat ze konden! Dit werd beloond met 4 plaatsen in de top 10. Saskia behaalde de bronzen medaille en Fien mocht de zilveren medaille in ontvangst nemen. Fiona eindigde op een mooie 4 plek en Lara op een welverdiende 6e plaats.

Kim van Kempen; senior divisie 4 en Marit Engelen; senior divisie 5 mochten deze mooie wedstrijddag afsluiten. Helaas verliep voor beide meiden de wedstrijd niet helemaal zoals gewenst. Beiden hebben meer in hun mars dan wat ze vandaag hebben kunnen laten zien. Marit behaalde de 23e plaats en Kim eindigde op de 28e plaats.

LK

Afgelopen zaterdag 11 mei turnden 17 meiden van Hosema de meerkamp finale van de Limburgse Kampioenschappen in het Zuid-Limburgse Meerssen. Plaatsing voor dit LK was via de halve finales. Ondanks de zenuwen hebben de meiden ontzettend hun best gedaan en op alle 4 de onderdelen van het dames turnen (Brug, Balk, Vloer en Sprong) nette oefeningen laten zien! Het turnen is verdeeld in categorieën gebaseerd op geboortejaar en niveau. De beste 10 turnsters per categorie uit Limburg mochten op zaterdag strijden om de titel Limburgs Kampioen. In de meeste categorieën lag het niveau dicht bij elkaar wat zorgde voor een spannende prijsuitreiking. Hosema ging naar huis met maar liefst 4 Limburgse kampioenen op de meerkamp! Gouden plakken die met trots gedragen worden door Saskia Minten (jeugd 2 divisie 4), Fien Gommans (jeugd 2 divisie 5), Aniek Clabbers (instap D1) en Lissa Verberk (instap D2). De zilveren medaille werd dik verdiend uitgereikt aan Fiona Degan (jeugd 2 divisie 5).

PleunWijnhoven

Afgelopen zaterdag turnde Pleun Wijnhoven uit Sevenum, uitkomend in junior divisie 3, haar meerkampfinale in Weert . Pleun was als laatste, 10e geplaats voor deze finale. Hierdoor had ze niets te verliezen en was er ruimte om te groeien. Pleun turnde een keurige, stabiele wedstrijd op de 4 onderdelen brug, balk, vloer en sprong. Aanpassingen in bepaalde oefeningen pakte ook heel goed uit! Pleun eindigde op een zeer mooie 6e plaats! Ook zondag mocht Pleun afreizen naar Weert voor de toestelfinale brug en sprong. Bij de toestelfinales strijden de beste 8 turnsters per onderdeel voor het Limburgs kampioenschap. Hier liet ze, op een enkel schoonheidsfoutje na, wederom keurige oefeningen zien. Ze behaalde op beide toestellen een 4e plaats. Op 11 en 12 mei komen de overige turnsters van HOSEMA die zich geplaatst hebben voor het LK in actie in Meerssen..

04 02 2019

Afgelopen zaterdag werden de laatste plaatsingswedstrijden voor de Limburgse kampioenschappen turnen gehouden in Puishof in Panningen.
Zes turnsters van Hosema streden voor een plek in de halve finale van de Limburgse Kampioenschappen. Er werd door alle dames een zeer nette en stabiele wedstrijd geturnd.  Schoonheidsfoutjes werden amper gemaakt en dat was dan ook terug te zien in de uitslagen.
Aniek Clabbers uit Meerlo,  D1 instap, nam zaterdag op haar eerste officiële KNGU wedstrijd de gouden medaille mee naar huis! Ook Saskia Minten uit Horst, jeugd 2 divisie 4, mocht plaatsnemen op het erepodium en kreeg de bronzen medaille omgehangen! Met een 4e plaats voor Jasmin, 5e plaats voor Lara, 6e plaats voor Naomi en 7e plaats voor Anna, hebben alle meiden zich afgelopen weekend geplaats voor de halve finale meerkamp LK.  Daarnaast plaatsen alle turnsters zich nog op diverse toestelfinales.

Op zaterdag 23 februari en zondag 24 februari  staan maar liefst 32 turnsters van Hosema in de halve finale meerkamp (alle vier de turnonderdelen; balk, sprong, vloer en brug) van de Limburgs Kampioenschappen. De halve finales vinden plaats in Horn.