Sannah Spreeuwenberg turnkampioen Zuid Nederland

Op zaterdag 24 juni werden in Kaatsheuvel de District finales geturnd. De beste 36 turnsters uit Limburg, Zeeland en Brabant strijden in hun divisie op 4 onderdelen om de kampioenstitel.  Van turnvereniging HOSEMA mochten deze dag 2 turnsters deelnemen.

Limburgs kampioen Sannah Spreeuwenberg in Jeugd Divisie 5 turnde een zeer goede wedstijd en ging met de eer strijk. Ze nam de gouden medaille verdiend mee naar huis en mag zich de beste van Zuid Nederland noemen!

Kim van Kempen, als reserve geplaats in Junior Divisie 5 turnde een goede wedstrijd, ze stond na 3 toestellen zelfs op een 4e plaats. Uiteindelijk na 4 toestellen eindigde ze op een mooie 15e plaats.

Dames super gedaan,  gefeliciteerd met dit prachtige resultaat!!

 

Uitreiking Nijntje Beweegdiploma’s Kleuters

Aanstaande zaterdag 1 juli sluiten onze kleuters het seizoen af met de uitreiking van de Nijntje Beweegdiploma’s. Een aantal kleuters van deze groep beheerst alle onderdelen die verreist zijn om dit KNGU erkende diploma te mogen ontvangen.  Zaterdag 1 juli zullen de kleuters aan een groot publiek laten zien wat ze allemaal in huis hebben.  Alle papa’s/mama’s, opa’s/oma’s en iedereen die dit leuk vindt is van hart uitgenodigd om te komen kijken naar de prestaties van de kleuters van 10 – 11 uur in de Kruisweide in Sevenum.  

 

Meld je nog aan voor het jubileumweekend

In het weekend van 8-9-10 september viert HOSEMA haar 10 jarig jubileum voor haar leden. Dit doen we middels een weekend voor activiteiten en een overnachting in de Blokhut van Sevenum. Hierover hebben alle leden enige tijd geleden een mail ontvangen. Veel van onze leden hebben zich al aangemeld om deel te nemen aan dit weekend.  Er komen nog vragen binnen of aanmelden nog kan. En dit kan zeker nog, heb je je nog niet aangemeld doe dit dan nog zo snel mogelijk door het formulier in de bus te doen bij de leden van de activiteitencommissie of een mailtje te sturen met daarin je gegevens, in welke groep /klas je zit, bij welke discipline je wekelijks actief bent  en of je blijft overnachten. Stuur dit door naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

 

Unieke samenwerking tussen HOSEMA en HZPC

Gymvereniging HOSEMA en zwemvereniging HZPC hebben elkaar gevonden in de samenwerking. Zo hebben synchroonzwemsters en turnsters van de selectie tijdens een testperiode samen getraind, zowel bij HOSEMA in de turnhal als bij HZPC in het zwembad.

Turnen en Synchroonzwemmen hebben veel overeenkomsten: lenigheid, kracht én controle over de spanning in het lichaam. De synchroonzwemsters hebben bij HOSEMA veel geleerd op het gebied van lenigheid en krachttraining, en de turnsters hebben bij HZPC hard gewerkt aan hun conditie.
Ondertussen is het initiatief van samenwerking tussen zwem- en gymverenigingen ook landelijk opgepakt door de KNZB (Koninklijke Nederlandse Zwem Bond) en de KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie).

Om te laten zien hoe beide verenigingen deze unieke samenwerking hebben ervaren en wat zij te bieden hebben, verzorgen HOSEMA en HZPC op zondag 9 juli een demonstratieshow. Niet alleen synchroonzwemsters en turnsters laten zien wat ze in huis hebben, ook freerunners en dansers van HOSEMA, waterpoloërs en wedstrijdzwemmers van HZPC zullen hun medewerking verlenen aan deze demonstratieshow.

Datum  : zondag 9 juli 2017

Tijd        : 9.45 – 11.00 uur

Plaats    : Zwembad De Berkel in Horst

Ingang  : Sporthalzijde (deuren open vanaf 9.30 uur)

Entree  : € 1

Kom op tijd want VOL=VOL!

 

Slot seizoen

De laatste weekenden van het seizoen staan nog bol van de activiteiten. A.s. weekend de afsluiting met de kleuters en de uitreiking van het beweegdiploma, op 8 juli de clubkampioenschappen voor de turnsters met daarbij demonstraties van de dansers en freerunners en op 9 juli de demoshow in samenwerking met HZPC en de freerunning Championships.

Het seizoen 2016/2017 is daarmee afgesloten. De (voor)selectieturnsters hebben op 12 juli hun laatste training en genieten dan ook van een welverdiende vakantie.