Nijntje Beweegdiploma

Hosema is erkend aanbieder van het KNGU Nijntje beweegdiploma. Een programma dat aangeboden wordt om de motorische basis vaardigheden optimaal te ontwikkelen bij het jonge kind. In de leeftijd van 2 – 6 jaar zijn de hersenen het meest ontvankelijk voor de motorische ontwikkeling. Het Nijntje Beweegdiploma wordt daarom aangeboden aan peuters (deel 1) van 2-4 jaar en kleuters (deel2) in de leeftijd van 4-6 jaar.

Op een speelse manier maken de kinderen kennis met de diverse aspecten van de motorische ontwikkeling maar ook sociaal – emotionele vraagstukken komen als vanzelfsprekend aanbod. Denk hierbij aan het op je beurt wachten en elkaar letterlijk tegen komen, hoe los je dat samen op.

Al met al een mooie kans om op motorisch vlak ‘eruit te halen wat erin zit’.

Het Nijntje beweegdiploma programma wordt aangeboden tijdens onze peuter-ouder gym en kleutergym. Deze lessen worden op de zaterdagochtend aangeboden bij de Kruisweide in Sevenum. Bij voldoende animo wordt de ouder peutergym ook aangeboden op vrijdagochtend in ’t Gasthoes in Horst.

Voor meer informatie zie elders op onze site of neem contact op via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Gymnieturnen

Ook dit jaar zullen we bij de Turnkids recreanten weer gaan werken met het Gymmieturnen. Met het Gymmieturnen kunnen de kinderen Gymmies (een soort flippo`s) verdienen als ze bepaalde turnonderdelen beheersen. De Gymmies bewaren ze in hun eigen speciale klapper die ze hiervoor ontvangen. Indien uw kind nog geen klapper heeft dan ontvangt hij/zij deze bij het eerstvolgende scoremoment.  Het eerste score moment dit jaar is in Horst op 14 november en in Sevenum op 18 november.

 

Sinterklaas

De Sint is nog niet in het land maar we hebben hem wel al benaderd met de vraag of er enkele Pieten zijn die onze groepen willen bezoeken tijdens de trainingen.  We hebben hierop nog geen antwoord ontvangen maar hopen dat ook dit jaar de Pieten een bezoekje aan ons willen brengen.