Hoe werkt het?

De oefenstof voor onderdelen balk, brug, sprong en lange mat zijn per niveau verschillend. Elke oefening heeft daarnaast nog moeilijkere en makkelijkere bewegingen. Doe je bijvoorbeeld een handstand doorrollen in plaats van een gewone handstand krijg je bonuspunten. Doe je een radslag in plaats van een arabier krijg je minpunten. Bij Hosema krijgen alle recreatieve turnsters de laatste maanden oefeningen op hun niveau. Deze worden tijdens de clubkampioenschappen getoond. 

De oefeningen die je hier vind zijn een beetje "vertaald". Moeilijke woorden voor bijvoorbeeld een trappelsprong zijn vervangen door woorden die de kinderen wel kennen.

Waarom vind je hier de oefenstof?

De oefeningen voor balk en lange mat zijn vaak erg lang. Veel bewegingen na elkaar. Turnsters en ouders kunnen nu samen de oefenstof nog eens doornemen. En het baantje kan thuis ook nog geoefend worden! Letten jullie wel even op dat je geen koprollen enz op de harde grond gaat oefenen?

Niveau's?

Er zijn veel verschillende niveau's, en elk niveau heeft een andere oefening. Turnsters van Hosema doen de volgende oefeningen:

Groep 

Oefening 

Video

Turnkids 1 Sevenum, Turnkids 1 Horst groepje 3  Pre-instap Balk | Vloer
Turnkids 2 Sevenum, Turnkids 1 Horst groepje 1 en 2  Instap: Niveau D3 Balk | Vloer
Turnkids 3 Sevenum groepje 3, Turnkids 2 Horst groepje 3  Pupil 1: Niveau D4 Balk | Vloer 
Turnkids 3 Sevenum groepje 2, Turnkids 2 Horst groepje 2  Pupil 2: Niveau D4 Balk | Vloer 
Turnkids 3 Sevenum groepje 1, Turnkids 2 Horst groepje 1 Jeugd 1: Niveau D4 Balk | Vloer 

Download de baantjes

Toestel 

Download 

Sprong download icon pdf
Brug download icon pdf
Balk download icon pdf 
Vloer download icon pdf

Videohulp

De dames van de selectie hebben zich voor jullie uitgesloofd! Bekijk de baantjes uitegvoerd door verschillende turnsters van onze eigen selectie. Hieronder is de afspeellijst waar je alle voorbeeld video's ziet. Let op: de tekst van de baantjes bepaald de oefenstof waarop je gejureerd word, de video's zijn ter illustratie. Bij een "plus" oefening zijn alle zwarte bewegingen vervangen door groene bewegingen (zie tekst). 

Bekijk onderstaande afspeellijsten voor alle onderdelen en niveaus. Welk niveau je turnt vind je hierboven.