Competitiewedstrijd Sint Christoffel Venray D1 – HOSEMA Sevenum D1

Turnsters: Pleun Wijnhoven, Maya Vennincks, Saskia Minten, Fien Gommans, Lara Cuppen, Jill Drissen, Jente Peeters.

 

Zondag 29 januari  waren we te gast in Venray en turnden we de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen.

Net voor aanvang van de wedstrijd kwam de onverwachte mededeling dat er ivm tijdsindeling één turnster minder mocht meedoen.

Ivm een lichte blessure, werd er besloten om Jente te ontzien. Een grote teleurstelling, echter Jente pakte het sportief op en heeft haar teamgenootjes goed bijgestaan door hen te supporteren. Lief Jente!

De wedstrijd ging van start op sprong, daarna volgden balk, brug en vloer.

De meiden turnden een nette wedstrijd met mooie scores, ze gingen er helemaal voor.

Het eindresultaat was heel netjes, maar helaas kwamen we bij elk toestel net wat puntjes te kort en ging Sint Christoffel er met de winst vandoor.

De eindstand werd uiteindelijk; Sint Christoffel Venray 205.175 – HOSEMA Sevenum 190.725.

Top geturnd dames!

Plaatsingswedstrijden

Het tweede plaatsingsweekend voor de Limburgse Kampioenschappen zit erop. Dit keer werd de wedstrijd gehouden in Panningen. Op zaterdag turnden  Nine, Kim, Jill en Sannah eerste plaatsingswedstrijd. Deze meiden lieten op ieder toestel mooie oefeningen zien en dat werd beloond!! Helaas kon Fenne Vermeulen niet deelnemen aan deze wedstrijd omdat ze ziek was.

Jeugd 1 D2:
Nine Tissen werd 10e en heeft zich daarmee geplaatst voor de halve finale van de Limburgse Kampioenschappen. Ook behoorde Nine tot de beste 8 van de balk en heeft zich daarmee ook geplaatst voor de toestelfinale Balk.

Junior divisie 5:
Kim van Kempen heeft ook hard haar best gedaan. Kim behaalde een verdiende 5e plek en heeft zich daarmee ook geplaatst voor de halve finale! Op de balk en de brug behoorde Kim bij de beste 8 en heeft hiermee ook nog eens twee toestelfinales!

Pupil 1 D1:
Jill Drissen turnde een mooie wedstrijd en werd 15e. Hiermee heeft Jill zich geplaatst voor de halve finale. Op de sprong was Jill zeer sterk waarmee ze zich ook nog eens geplaatst voor deze toestelfinale!

Jeugd 2 divisie 5:
Sannah Spreeuwenberg turnde zaterdag een sublieme wedstrijd en dat zagen we terug in de einduitslag. Sannah mocht namelijk plaatsnemen op de hoogste trede van het podium, ze werd 1e!! Hiermee is ze door naar de halve finale en daarbij heeft ze zich ook nog eens geplaatst voor drie toestelfinales; sprong, balk en vloer!

Na deze mooie resultaten van zaterdag mochten op zondag Jente, Fien, Lara, Saskia en Freya hun oefeningen laten zien waar zij de laatste maanden hard voor hebben getraind. De meiden hebben hard hun best gedaan wat resulteerde in een goede uitslag:

Pupillen 2 D1:
Lara Cuppen - 10e - geplaatst voor de halve finale
Fien Gommans - 13e - geplaatst voor de halve finale
Saskia Minten - 19e - geplaatst voor de halve finale
Jente Peters - 26e - helaas niet geplaatst voor de halve finale

Junior Divisie 6 supplement G:
Freya Artz heeft een hele goede wedstrijd geturnd en dat werd beloond met een mooie 4e plaats en een plek in de halve finale. Het verschil met een podiumplek was zo ontzettend klein dat ze trots op zichzelf mag zijn!

Meiden, van harte gefeliciteerd met deze mooie resultaten! Hosema is trots op de behaalde resultaten  van haar turnsters!

Een aantal meiden zaten zelfs bij de beste 8 van een toestel en hebben zich daarom ook geplaatst voor één of meerdere toestelfinales! Op naar de halve finale!

1e competitiewedstrijd turnen Niveau D1, Pupil 1 en 2

Maya Venninckx, Pleun Wijnhoven, Jente Peters, Lara Cuppen, Saskia Minten, Fien Gommans

Op vrijdag 26 februari turnden de meiden van niveau D1, pupil 1 en 2 hun eerste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen SSS Helden. De wedstrijd ging van start met de sprong. Met 1 puntje verschil was Helden net iets sterker op dit onderdeel. Daarna gingen we verder op de brug. Daar lieten een aantal van onze turnsters hele goeie oefeningen zien. Hier had Hosema uiteindelijk dan ook de meeste punten. Het derde onderdeel was de vloer. De dames hebben allemaal mooie oefeningen laten zien, heel netjes geturnd, maar Helden was helaas beter. Als laatste was de balk aan de beurt. Hier was het echt spannend! Onze meiden deden het stuk voor stuk erg goed, maar met een verschil van 0,15 punten ging Helden er ook op dit toestel met de winst vandoor.

De totaalscores waren als volgt:

Helden: 203,25

HOSEMA: 200,93

Individuele uitslagen Hosema: Pleun 1e, Lara en Fien 6e, Maya 8e, Saskia 9e en Jente 11e

Heel goed geturnd dames! Op naar de volgende competitiewedstrijd! Deze is op zondag 20 maart. Dan turnen we een thuiswedstrijd tegen SSS Helden.

Turnsters: Lieke Joppen, Maud Beurskens, Naomi vd Laar, Fleur Swinkels, Didi Christians, Jill Drissen en Irenee Hagenaar (was helaas ziek)

Zaterdag 27 Februari.

 

Vandaag waren we te gast bij K.S.V Castellum in Kessel en turnden de meiden van Hosema instap D2, hun eerste competitiewedstrijd van dit seizoen.

Voor een aantal  van hen was dit zelfs de allereerste échte wedstrijd.

Toch wel een beetje spannend, maar wat de hadden de meiden er zin in!

De wedstrijd ging van start op de brug, daarna volgende de vloer, sprong en als laatste de balk.

Een spannende wedstrijd met mooie scores voor Hosema. De meiden gingen er helemaal voor.

Het eindresultaat was heel netjes, maar helaas kwamen we bij elk toestel net wat puntjes te kort en ging Castellum er met de winst vandoor.

Het was een spannende en leuke wedstrijd. Top geturnd dames!

Zondag 20-3 kreeg HOSEMA bezoek van de meiden van SSS Helden. Voor het eerst een thuiswedstrijd waarbij de nieuwe wedstrijdmat gebruikt werd.

Het was een spannende wedstrijd, beide teams waren aan elkaar gewaagd. Als eerste werd er geturnd op brug. Met 0,15 punt verschil was HOSEMA hier beter. Op vloer was de winst ook voor HOSEMA. Er werden keurige oefeningen geturnd. Op sprong begon SSS met de inhaalslag, en was een puntje beter. Het laatste toestel was de balk. Hier zou de beslissing gaan vallen. En wat was het spannend! Helaas hadden we net iets meer wiebels en vallen dan SSS. Met 2 toestellen winst voor HOSEMA en 2 toestellen winst voor SSS was de einduitslag: HOSEMA 208.88 punten en SSS 209.55 punten. Met nog geen punt verschil moesten we SSS feliciteren met de winst.

Persoonlijke uitslagen: Pleun 3e, Maya 4e, Lara 5e, Saskia, 7e, Jente 9e, Fien 10e.

Super gedaan, meiden. Bij de laatste competitiewedstrijd, op 10 april, gaan we voor de winst!