LK

Afgelopen zaterdag 11 mei turnden 17 meiden van Hosema de meerkamp finale van de Limburgse Kampioenschappen in het Zuid-Limburgse Meerssen. Plaatsing voor dit LK was via de halve finales. Ondanks de zenuwen hebben de meiden ontzettend hun best gedaan en op alle 4 de onderdelen van het dames turnen (Brug, Balk, Vloer en Sprong) nette oefeningen laten zien! Het turnen is verdeeld in categorieën gebaseerd op geboortejaar en niveau. De beste 10 turnsters per categorie uit Limburg mochten op zaterdag strijden om de titel Limburgs Kampioen. In de meeste categorieën lag het niveau dicht bij elkaar wat zorgde voor een spannende prijsuitreiking. Hosema ging naar huis met maar liefst 4 Limburgse kampioenen op de meerkamp! Gouden plakken die met trots gedragen worden door Saskia Minten (jeugd 2 divisie 4), Fien Gommans (jeugd 2 divisie 5), Aniek Clabbers (instap D1) en Lissa Verberk (instap D2). De zilveren medaille werd dik verdiend uitgereikt aan Fiona Degan (jeugd 2 divisie 5).
De overige uitslagen van de 12 turnsters die op zaterdag meededen:
Instap D2: Tess Vossen 5e, Indy Henraath 6, Renske Hoeijmakers 7e en Jans van Kempen 10e.
Pupil 1 D1: Lin van Kempen 7e en Amber Steeghs 10e
Pupil 2 D1: Naomi van de Laar 8e en Pupil 2 D2: Anna Bovee 5e
Jeugd 1 D2: Maud Beurskens 8e en Jeugd 2 div. 4: Lara Cuppen 4e
Senior div. 5: Marit Engelen 6e en Senior div. 4: Kim van Kempen 5e
Tijdens deze finale konden de turnsters zich ook plaatsen voor de Districtsfinale van Zuid Nederland. In de Districtsfinale strijden de beste turnsters uit de provincies Limburg, Noord-Brabant en Zeeland tegen elkaar op de 4 onderdelen. 11 turnsters mogen Hosema vertegenwoordigen in de Districtsfinale die zal plaatsvinden op 25 mei en 15 juni!

Op zondag vonden in Meerssen de toestelfinales plaats. Bij de toestelfinales strijden de beste 8 turnsters per toestel in hun eigen leeftijdscategorie om de titel Limburgs Kampioen. Hiervoor hebben de turnsters zich kunnen plaatsen via de plaatsingswedstrijden eerder dit seizoen. Maar liefst 28 meiden mochten één of meerdere toestelfinales turnen. In totaal nam Hosema maar liefst 21 medailles mee naar huis:
11 Limburgse kampioenen op hun onderdeel, 4 zilveren en 6 bronzen medailles!
Aniek Clabbers: sprong 1e, brug 3e, balk 1e, vloer 1e / Lin van Kempen: sprong 1e, brug 1e, balk 3e, vloer 2e
Amber Steeghs: brug 4e, balk 8e, vloer 5e / Guusje Driessen: sprong 5e
Renske Hoeijmakers: sprong 1e, balk 5e / Tess Vossen: sprong 4e, brug 3e, vloer 4e
Suze Angenheister: brug 5e / Lissa Verberk: balk 6e, vloer 7e
Indy Henraath: vloer 1e / Jans van Kempen: brug 8e
Sofie Trienekens: sprong 2e, brug 4e, balk 8e / Camee Zweden: sprong 7e
Jasmin Verkade: sprong 5e, brug 7e, vloer 7e / Anna Bovee: sprong 7e, balk 3e, vloer 5e
Naomi van de Laar: sprong 2e, vloer 6e / Didi Christiaens: sprong 6e, brug 8e
Maud Beurskens: brug 3e / Jill Drissen: brug 8e
Fien Gommans: sprong 4e, balk 1e / Fiona Degan: sprong 6e, brug 4e, vloer 1e
Saskia Minten: sprong 4e, brug 1e / Lara Cuppen: brug 2e, balk 8e
Fenne Vermeulen: sprong 6e / Nine Tissen: brug 6e, balk 1e
Sannah Spreeuwenberg: sprong 8e, brug 7e / Floor van Kempen: sprong 6e
Marit Engelen: sprong 4e, brug 5e / Kim van Kempen: sprong 3e

HOSEMA mag terugkijken op een druk, maar zeer geslaagd weekend.
Daar waar de turnsters in Zuid Limburg hun best deden liet HOSEMA in Horst met hun dansers mooie optredens zien tijdens de prijsuitreikingen van RUUH.

PleunWijnhoven

Afgelopen zaterdag turnde Pleun Wijnhoven uit Sevenum, uitkomend in junior divisie 3, haar meerkampfinale in Weert . Pleun was als laatste, 10e geplaats voor deze finale. Hierdoor had ze niets te verliezen en was er ruimte om te groeien. Pleun turnde een keurige, stabiele wedstrijd op de 4 onderdelen brug, balk, vloer en sprong. Aanpassingen in bepaalde oefeningen pakte ook heel goed uit! Pleun eindigde op een zeer mooie 6e plaats! Ook zondag mocht Pleun afreizen naar Weert voor de toestelfinale brug en sprong. Bij de toestelfinales strijden de beste 8 turnsters per onderdeel voor het Limburgs kampioenschap. Hier liet ze, op een enkel schoonheidsfoutje na, wederom keurige oefeningen zien. Ze behaalde op beide toestellen een 4e plaats. Op 11 en 12 mei komen de overige turnsters van HOSEMA die zich geplaatst hebben voor het LK in actie in Meerssen..

04 02 2019

Afgelopen zaterdag werden de laatste plaatsingswedstrijden voor de Limburgse kampioenschappen turnen gehouden in Puishof in Panningen.
Zes turnsters van Hosema streden voor een plek in de halve finale van de Limburgse Kampioenschappen. Er werd door alle dames een zeer nette en stabiele wedstrijd geturnd.  Schoonheidsfoutjes werden amper gemaakt en dat was dan ook terug te zien in de uitslagen.
Aniek Clabbers uit Meerlo,  D1 instap, nam zaterdag op haar eerste officiële KNGU wedstrijd de gouden medaille mee naar huis! Ook Saskia Minten uit Horst, jeugd 2 divisie 4, mocht plaatsnemen op het erepodium en kreeg de bronzen medaille omgehangen! Met een 4e plaats voor Jasmin, 5e plaats voor Lara, 6e plaats voor Naomi en 7e plaats voor Anna, hebben alle meiden zich afgelopen weekend geplaats voor de halve finale meerkamp LK.  Daarnaast plaatsen alle turnsters zich nog op diverse toestelfinales.

Op zaterdag 23 februari en zondag 24 februari  staan maar liefst 32 turnsters van Hosema in de halve finale meerkamp (alle vier de turnonderdelen; balk, sprong, vloer en brug) van de Limburgs Kampioenschappen. De halve finales vinden plaats in Horn.

2e plaatsingswedstrijd

pl22019

Afgelopen weekend turnden 14 meiden van Hosema hun eerste plaatsingswedstrijd van de Limburgse Kampioenschappen. Deze keer mochten we afreizen naar Zuid-Limburgse Oirsbeek. Voor onze instappers D2 was dit een extra spannende dag wat zij turnden zaterdag hun allereerste officiële wedstrijd!

Iedereen heeft afgelopen weekend hard gestreden om zich te plaatsen voor de halve finale en het resultaat mag er dan ook zijn; iedereen is door! We willen Tess Vossen & Fien Gommans in het bijzonder feliciteren met het behalen van hun gouden medaille en Fiona Degan met haar zilveren medaille! Daarnaast heeft een groot aantal turnsters zich ook nog geplaatst voor één of meerdere toestelfinales.

Pleun Wijnhoven, junior divisie 3, turnden zondag haar tweede plaatsingswedstrijd. Pleun turnde wederom een stabiele en nette wedstrijd wat resulteerde in een mooie 12e plaats. Deze week horen we of Pleun zich geplaatst heeft voor de landelijke wedstrijden, LK toestelfinale en LK meerkamp finale. Nog even spannend dus!

Naam

Niveau

Plaats

Pleun Wijnhoven

Junior divisie 3

12

Fenne Vermeulen

Junior divisie 5

21

Fien Gommans

Jeugd 2 divisie 5

1

Fiona Degan

Jeugd 2 divisie 5

2

Marit Engelen

Senior divisie 5

7

Tess Vossen

Instap D2

1

Lissa Verberk

Instap D2

5

Suze Angenheister

Instap D2

14

Silke Bosman

Instap D2

15

Indy Henraath

Instap D2

16

Jans van Kempen

Instap D2

18

Renske Hoeijkmakers

Instap D2

21

Sofie Trienekens

Pupil 1 D2

8

Camee Zweden

Pupil 1 D2

18

Dieuwertje Wedemeijer

Pupil 1 d2

24