In het weekend van 22/23 april was alweer de laatste wedstrijd van dit seizoen. De dames die zich geplaats hadden mochten naar Venray afreizen voor de Limburgse Kampioenschappen.

Er werden zowel toestelfinales, alsook meerkamp en team finales geturnd.

Bij de toestelfinales turnen de beste 8 van Limburg om de titel. Hiervoor kon je je plaatsen via de voorwedstrijden eerder dit seizoen.

Bij de meerkamp en teamfinales word er op alle vier de onderdelen gestreden; Brug, Vloer, Balk en Sprong.

Op zaterdag vonden de toestelfinales plaats. In de verschillende niveaus en leeftijdscategorieën hadden de dames zich geplaats.

In de vroege ochtend om 8u mochten de dames van Jeugd divisie 5 supplement G de spits af bijten. Op de brug werd Diewertje Wedemeijer 5e en Kelsey Philipsen ging er met de bronzen medaille vandoor.

In de 2e ronde hadden 3 dames zich geplaatst op de balk. De zenuwen speelden sommige parten. Suus den Brok behaalde en 8e plek, Jans van Kempen een 4e plek en ook hier mocht Hosema op het podium; Lissa Verberk behaalde een 3e plek.

In de 3e ronde lieten ze zien wat ze op vloer konden. De jury was streng en dit resulteerde in een 6,7 en 8e plek.

In de laatste 4e ronde waren 4 van de 8 geplaatste dames van Hosema. Ook hier mocht Hosema op het podium plaats nemen; Suus Nellen behaalde de 2e plek.

Rond de middag ging wedstrijd 2 van start. Ook bij deze toestelfinales lag het niveau hoog en was de jury streng. Maar dit mag dan ook op een Limburgse finale waarin de beste 8 Limburg van meedoen.

Het harde trainen van de afgelopen weken werd beloond en Amber Steeghs ging er met maar liefst 2 medailles vandoor; 3e  op sprong en op Brug de titel Limburgs Kampioen!

Jasmin Verkade behaalde 2 mooie bronzen medailles; op balk en sprong.

In wedstrijd 3 mochten de oudere dames zich laten zien bij de toestelfinales. Er werden mooie en stabiele oefeningen geturnd en ook dit resulteerde weer in een aantal podium plekken.

In de klasse Senior divisie 5 supE ging Nine Tissen er met maar liefst 3 gouden medailles vandoor; Limburgse Kampioen op Sprong, Balk en Vloer!

In de klasse Junior divisie 4 SupE mocht Lara Cuppen de zilveren medaille in ontvangst nemen op brug en werd Jill Drissen Limburgs Kampioen op Sprong.

Op de andere baan in wedstrijd 3 turnden de meisjes van N6 hun meerkamp finale. Ondanks blaren op de handen bij de brug en een val op de balk eindigde de 3 dames bij de beste 8 van Limburg:

Lisa Franken 6e, Ize Clabbers 8e en Didi Vissers een mooie 4e plaats.

Op zondagochtend vonden de meerkamp finales N4 plaats. De concurrentie was hoog, de jury was streng. Toch behaalde Bente Curvers een podium plek, een mooie 3e plek.

In de team finales mochten Marlieke, Amber, Sofie, Guusje en Jasmin aantreden. Het was een spannende wedstrijd. Per toestel tellen de 3 beste scores. De uitslagen lagen heel dicht bij elkaar.

Uiteindelijk mocht Hosema met maar 1.11 punt achterstand een zilveren medaille mee naar huis nemen, een verdiende 2e plek.

Hosema kan terugkijken op een succesvol KNGU wedstrijd seizoen. Er word nu hard getraind voor de seizoenafsluiting; de koppelwedstrijd en de demo’s.

Daarnaast word er al geoefend op nieuwe elementen voor het komende KNGU wedstrijd seizoen.

 Klik op read more voor foto`s.

Met 2 spectaculaire dansen hebben afgelopen weekend 22/23 april de Energy 1 en Energy 2 zich goed laten zien op de danswedstrijden van de KNGU in Nieuwegein

Hosema deed mee met de 2 dans wedstrijd groepen.

Met de 2 spectaculaire dansen hebben de dames van Energy 1 en Energy 2 zich goed laten zien op de danswedstrijden waar de concurrentie groot is.

De choreografie, de trucjes en de dansmoves van de meiden kwamen goed tot zijn recht op de professionele dansvloer met gave licht show.

Het ging strak en er zat genoeg power in. Een mooie 3e en 5e plaats heeft Hosema mee naar Limburg genomen.

Op naar 18 juni! Dan gaan de dames opnieuw de strijd, maar dan voor de dance2demo in Sint Odiliënberg.

energy 1energy 2

Op het programma stonden de Individuele Meerkamp finales, op alle 4 de onderdelen: Brug, Balk, Vloer en Sprong en daarnaast de team finales.

Er mag met trots terug gekeken worden op een top Limburgse kampioenschappen weekend!! Middels een aantal voorwedstrijden konden de turnsters zich plaatsen voor deze Limburgse Kampioenschappen.

Op de zaterdag bij de individuele Meerkamp finale bemachtigede Hosema bij ieder niveau een podium plek.

De goede voorbereiding en vele nieuwe onderdelen werden beloond. De dames lieten aan het publiek mooie oefeningen zien.

Wedstrijd 1: jeugd div 3: Na een spannende wedstrijd waarin de uitslagen dicht bij elkaar lagen ging Aniek Clabbers uit Meerlo er met een gedeelde 1e plaats vandoor en dus Limburgs Kampioen! Op de andere baan Junior div 5: Jasmin Verkade uit Grubbenvorst een mooie 2e plek. Fiona Degan werd 19e.

Wedstrijd 2: Jeugd div 4: Amber Steeghs uit Sevenum een  bronzen medaille en Sofie Trienekens een  6e plek.

Wedstrijd 3: Junior div 4: Maar liefst 2 turnsters van Hosema op het podium: 2e plaats voor Saskia Minten uit Horst en een 3e plaats voor Jill Drissen uit Sevenum. De  6e  plek was voor Lara Cuppen uit America. Op de andere baan in  Jeugd div 5 werd Limburgs Kampioen Kelsey Philipsen uit Sevenum.  Een 13e plek voor  Jans van Kempen, 14e Suus Nellen, 15e Rosalie Minten, 16e Lissa Verberk, 17e Diewertje Wedemeijer, 18e Suze Angenheister en Tess Vossen werd 19e.

In de 4e en laatste wedstrijd van deze dag turnde in Senior div 5 Nine Tissen uit Broekhuizen een super stabiele wedstrijd die werd beloont met de 1e plek, en daarmee de 3e Limburgse kampioen voor Hosema!

Op zondag vonden zowel  individuele meerkamp wedstrijden plaats alsook teamfinales. De eerste wedstrijd waren de dames van de  middenbouw N5 aan de beurt om hun Meerkamp te turnen;

Wedstrijd 1: Een bronzen medaille ging naar Robin Verberk uit Sevenum, 12e Fenna Smedts en 15e Fajah Christaans. Wedstrijd 2: 6e Milou Heldens, 10e Sofie Munten en 15e Jans Trienekens.

In de laatste wedstrijd 3: Een mooie  3e plek voor  Jolien Hagenaar uit Sevenum en een 22e plaats voor Robien Buijsen.

Op de andere baan mochten de teams tegen elkaar strijden. Per team tellen de 3 beste schores.

Een 4e plek  Supplement G: Kelsey, Dieuwertje, Lissa, Suze die samen met  twee dames van Hercules Reuver een team vormen.
Een zilveren Medaille, 2e plaats voor Supplement E: Nine, Saskia, Lara, Jill, Ireneé en Aniek!

Alle turnsters mogen erg trots zijn op hun prestaties! We hebben een mooie groei gezien dit seizoen met weer veel nieuwe onderdelen en veel verbeteringen. Gefeliciteerd allemaal!

pb30 1pb30 2