GYMNASTIEK 

Bewegen bij Hosema.

 Peuters 

Leuke oefeningen voor uw peuter.

De ouder-peutergym is speciaal bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar, die samen met papa, mama of opa en oma, lekker willlen gymmen, bewegen in een 'echte' gymzaal. Tijdens de lessen maken de kinderen kennis met verschillende vaardigheden zoals klimmen, klauteren, rollen, duikelen etc. Daarnaast wordt er gezellig samen gedanst, worden er spelletjes gedaan en wordt er een hoop plezier gemaakt!

lesrooster & lesdata
 


 Kleuters 

Elk kind moet kunnen zwemmen. Nog belangrijker: elk kind moet kunnen bewegen.

De kleutergym, oftewel de gymkids, is bedoeld voor kinderen vanaf 4 jaar tot ongeveer 6 jaar (groep 1en2). Het grote verschil met de peutergym is dat de kinderen nu zonder papa`s/mama`s komen gymmen en dat de oefeningen natuurlijk allemaal een stukje moeilijk worden. Wel blijft het speels leren en bewegen voorop staan en worden toestellen afgewisseld met spelletjes, bewegen op muziek etc.

lesrooster & lesdata

SHOWTEAM

Deze groep bestaat uit dames (jongens zijn ook welkom!) die het leuk vinden om te performen, dus om op te treden voor publiek en die daarnaast mooie gym en turn elementen kunnen laten zien. Bij het showteam wordt er getraind, geoefend en gewerkt aan een show voor verschillende optredens. Als team werk je samen naar een optreden toe en als individu ben je onderdeel van het grote geheel. De motivatie is hoog. De groep bestaat uit dames vanuit dans, selectie turngroepen, gestopte leden of recreanten turnsters. De leeftijd varieert tussen de 13 en 22 jaar.

Optredens

De optredens lopen uiteen van een Promsconcert bij de harmonie tot een optreden bij Jumping Zaerum. Elk seizoen zullen er andere optredens plaatsvinden en dus ook verschillende shows gemaakt worden.

De eerste optredens van het showteam waren tijdens de Proms concerten in Sevenum in juli 2023. Op de tumbling baan en balk lieten de dames prachtige oefeningen zien, uitgevoerd op live muziek gespeeld door de Harmonie. De optredens zijn terug te kijken op het Youtube kanaal van Hosema

In 2024 doet het showteam mee aan de Horster Revue. De Horster Revue is een theater/toneelstuk waarin gedanst, gezongen en geacteerd wordt. ‘D’n tiêd zal ’t liêre’ is de naam van de Horster Revue 2024 en is maar liefst 10x te zien in de Merthal te Horst!

Daarnaast treedt het Showteam op met een act, demonstratie tijdens de eigen clubactiviteiten. Uiteraard kan deze ook elders opgevoerd worden.

lesrooster & lesdata

 Beweeghelden Beweeg Helden bij Hosema!

Heeft uw zoon of dochter (groep 4 t/m 7) al een aantal sportverenigingen geprobeerd en nog nergens zijn of haar draai kunnen vinden? Of is er een drempel om naar een reguliere sportvereniging te stappen? Dan is de nieuwe beweeggroep ‘Beweeg Helden’ mogelijk iets voor hem of haar.

Inhoud van de lessen

De nieuwe groep is een samenwerking tussen Sport aan de Maas en Hosema. Beweeg Helden gaat over plezierig en gevarieerd bewegen. Op een speelse manier en onder vakkundige begeleiding meedoen in een groep gelijkgestemde leeftijdsgenootjes, door te klimmen en te klauteren, door samen evenwicht- en coördinatiespelletjes te doen, door kracht en conditie-oefeningen, en/of door vang- en gooiactiviteiten. Alles is er op gericht om spelenderwijs, ontwikkelingsgericht en langzaamaan je zoon of dochter zich meer en meer een ‘held’ te laten voelen. Uiteindelijk zullen wij samen op zoek gaan bij welk structureel sportaanbod uw kind zich op zijn/haar gemak bij voelt.

Trainer

Beweegcoach Chantal Baghuis geeft op een speelse, maar vakkundige manier les. De lessen zijn erop gericht dat jouw zoon of dochter zich meer en meer een held voelt tijdens het bewegen. Na de Beweeg Helden kunnen we jouw kind begeleiden binnen de sportvereniging waar hij of zij al lid is. Óf gaan we samen op zoek naar een passende sportvereniging of -activiteit.

Kledingadvies

Gelieve gymkleren en gymschoenen (zonder zwarte zolen) te dragen tijdens de trainingen.

lesrooster & lesdata

 Lesrooster & lesdata 

Bekijk hier het volledige lesaanbod van Hosema, overzichtelijk in een weekoverzicht.


 Aan/afmelden 

Je weet nog niet of je wilt komen sporten, of je wilt je aanmelden of afmelden. Hieronder vind je de informatie.

Geef via de Clubapp je afwezigheid aan. (menu - aanwezigheid) Indien een lid niet afgemeld is gaat Hosema niet uitzoeken waarom dit niet gebeurd is, dit is eigen verantwoordelijkheid.

Ben je verhuisd of zijn er verder andere gegevens gewijzigd dan graag een mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. Vermeld daarin de wijziging en onze administratie blijft dan actueel.

Als je denkt dat gym bij Hosema (in welke vorm dan ook) wel iets voor je is of twijfel je of je sporten bij Hosema leuk vindt, vraag dan een proefles aan. Tijdens de proefles ben je trouwens gewoon via de KNGU verzekerd.

Oké, je wilt bij ons komen sporten, stuur dan een mailtje naar: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Voorzien van een ingevuld aanmeldformulier. We schrijven je dan in en je bent dan gedurende het sporten in de zaal via de KNGU verzekerd. Na inschrijving ontvang je een mail met een link naar onze Clubapp. Alle documenten vind je hier. Lees ook de richtlijnen en voorwaarden, dit voorkomt evt. discussies achteraf. Let ook op de volgende punten bij inschrijving:
  • Contributiebeleid
  • Turnsters (vanaf Turnkids 1) zijn verplicht een turnpakje aan te schaffen van Hosema. Zie turnpakjes voor alle informatie.

Natuurlijk vinden we het jammer dat je niet meer bij ons wilt sporten. Graag weten we dan de reden daarvan, zodat we er evt. wat aan kunnen doen. Het is altijd verplicht via e-mail af te melden bij opzeggen. Zonder bericht wordt je lidmaatschap automatisch verlengd en loopt de automatische incasso gewoon door. Stuur daarom altijd een mailtje naar: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. met je naam en de groep en de reden onder vermelding van "afmelding". Vraag altijd een leesbevestiging in de mail. Van ons krijg je dan een bevestiging van afmelding retour. We schrijven je dan uit m.i.v. het nieuwe contributieblok.