TURNEN 

 Recreatief (onze turnkids) 

Bij Hosema kun je turnen vanaf 6 jaar, groep 3. Turnen is het zo mooi mogelijk uitvoeren van verschillende oefeningen op een van de turntoestellen. Denk hierbij aan sprong, lange mat, brug of balk. Van makkelijke oefeningen zoals een koprol, tot veel spannendere bewegingen zoals een overslag. Bij het recreatieve turnen staat plezier voorop! Leuke spelletjes tijdens de lessen, en op je eigen niveau de verschillende oefeningen leren. Je leert niet alleen turnoefeningen maar bijvoorbeeld ook ringen.

lesrooster & lesdata


Recreatief turnen bieden we binnen Hosema aan volgens de methodische leerlijn Kleuren Turnen.

Wat is Kleuren turnen?

Kleuren Turnen bestaat uit drie aspecten. Het eerste is een Lesstructuur voor de recreatieve tak van de vereniging. Deze lesstructuur is gebaseerd op de kleuren van de regenboog en verdeelt de leden niet op basis van leeftijd, maar op basis van hun fysieke en mentale vaardigheden. Inderdaad, net als bij bijvoorbeeld voetbal of judo!

Het tweede aspect bestaat uit de Tools. Iedere kleur van de Regenboog is gekoppeld aan een Beweegniveau, dit biedt helderheid, structuur en handvatten voor het trainersteam. De inhoud van de Beweegniveaus is uitgewerkt in de vorm van lesdoelen, aanvullende informatie & bijbehorende video’s. Daarnaast zijn er Doelenboekjes ontwikkeld om met deze lesdoelen in de trainingen gericht aan de slag te gaan.

Als derde is er een nieuw Toetsingsconcept ontwikkeld, namelijk het Diploma Turnen. Passend bij ieder Beweegniveau zijn er Diploma’s ontwikkeld om (bijvoorbeeld) 2 keer in een turnseizoen de lesdoelen te tonen en te toetsen tijdens een “Diploma Turndag”. Niet op basis van wedstrijdoefeningen en aftrekken, maar op basis van een inzichtelijke beoordeling per lesdoel.
Op de diploma’s noteren juryleden per lesdoel of de turnster het lesdoel nog niet beheerst, of met hulp kan, of zelfstandig kan, of zelfstandig en goed kan of zelfs zelfstandig, goed én mooi kan. Dit biedt het trainersteam, de ouders en natuurlijk de leden inzicht in hun ontwikkeling.

Deze 3 facetten van het Kleuren Turnen dragen bij aan het verhogen van de kwaliteit van de recreatie-afdeling. Het biedt alle leden een heldere en positieve stimulans van hun ontwikkeling.

Ieder op haar eigen (Beweeg)niveau!

 Selectie 

Haal het maximale uit jezelf

Selectieturnen is een vervolg op recreatief turnen. Je kan je niet zomaar aanmelden voor de selectie, hiervoor zijn proefdagen, of je kan voor de selectie gevraagd worden.

lesrooster & lesdata


 Lesrooster & lesdata 

Bekijk hier het volledige lesaanbod van Hosema, overzichtelijk in een weekoverzicht.


 Aan/afmelden 

Je weet nog niet of je wilt komen sporten, of je wilt je aanmelden of afmelden. Hieronder vind je de informatie.

Geef via de Clubapp je afwezigheid aan. (menu - aanwezigheid) Indien een lid niet afgemeld is gaat Hosema niet uitzoeken waarom dit niet gebeurd is, dit is eigen verantwoordelijkheid.

Ben je verhuisd of zijn er verder andere gegevens gewijzigd dan graag een mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. Vermeld daarin de wijziging en onze administratie blijft dan actueel.

Als je denkt dat gym bij Hosema (in welke vorm dan ook) wel iets voor je is of twijfel je of je sporten bij Hosema leuk vindt, vraag dan een proefles aan. Tijdens de proefles ben je trouwens gewoon via de KNGU verzekerd.

Oké, je wilt bij ons komen sporten, stuur dan een mailtje naar: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Voorzien van een ingevuld aanmeldformulier. We schrijven je dan in en je bent dan gedurende het sporten in de zaal via de KNGU verzekerd. Na inschrijving ontvang je een mail met een link naar onze Clubapp. Alle documenten vind je hier. Lees ook de richtlijnen en voorwaarden, dit voorkomt evt. discussies achteraf. Let ook op de volgende punten bij inschrijving:
  • Contributiebeleid
  • Turnsters (vanaf Turnkids 1) zijn verplicht een turnpakje aan te schaffen van Hosema. Zie turnpakjes voor alle informatie.

Natuurlijk vinden we het jammer dat je niet meer bij ons wilt sporten. Graag weten we dan de reden daarvan, zodat we er evt. wat aan kunnen doen. Het is altijd verplicht via e-mail af te melden bij opzeggen. Zonder bericht wordt je lidmaatschap automatisch verlengd en loopt de automatische incasso gewoon door. Stuur daarom altijd een mailtje naar: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. met je naam en de groep en de reden onder vermelding van "afmelding". Vraag altijd een leesbevestiging in de mail. Van ons krijg je dan een bevestiging van afmelding retour. We schrijven je dan uit m.i.v. het nieuwe contributieblok.