Je eigen grenzen verleggen

Bovenstaand filmpje laat het perfect zien. Freerunning is jezelf uitdagen tot het uiterste te gaan. Je eigen lichaam maximaal uitdagen. En niet alleen fysiek, maar ook mentaal word je maximaal uitgedaagd. Dit doe je helemaal op je eigen manier. Als leiding begeleiden we je bij het leren van nieuwe tricks, en het ontwikkelen van je eigen stijl. Ben jij meer van parkour (zo effecient mogelijk van A naar B bewegen), dan train je dit meer dan bijvoorbeeld tricking (tricks zoals een frontflip, backflip, gainer op een vlakke vloer). De freerunning leiding zijn zelf ook actieve freerunners, dus je zult nieuwe dingen blijven leren!

Tijdens de lessen ligt vooral de nadruk op het leggen van een goede basis, en deze gebruiken in heel veel uitdagende parkourtjes. Met basis bedoelen we vooral parkour bewegingen. Denk hierbij aan het springen over een kast op veel verschillende manieren, rennen tegen een muur, zwaaien, van kast naar kast springen. Maar ook de flips worden niet vergeten. Salto's vooruit en achteruit, tegen de muur, zijwaarts. En altijd stapje voor stapje zodat iedereen op zijn niveau mee kan blijven doen. Gedurende verschillende trainingen gaan we echt van punt A naar B. Het parkour is dan zo opgebouwd dat de geleerde bewegingen erg goed van pas komen, maar altijd op een eigen manier het eind bereikt kan worden. 

Onze coaches zijn voorzien van een gymleider 3 diploma of hebben een Fontys sporthogeschool diploma. Zij worden bijgestaan door assistenten met een freerunleider 2 of turnleider 2 diploma. Vaak wordt er zelf ook nog getraind buiten (de lessen om).

Zelfs voor de kleinste

Vanaf 2016 kunnen zelfs de kleinste al leren freerunning bij HOSEMA! Spelenderwijs worden de basisbewegingen van freerunning en parkour aangeleerd. 

Lesinformatie

GroepTrainingslocatieTijdContributie
Donderdag (FRH01) Gymzaal Dendron college, B83 18:00 - 19:00 download icon pdf
Vrijdag (FRkids) Sporthal de Kruisweide, Sevenum 15:30 - 16:30 download icon pdf
Vrijdag (FRS01) Sporthal de Kruisweide, Sevenum

16:30 - 17:30

download icon pdf
Vrijdag (FRS02) Sporthal de Kruisweide, Sevenum 17:30 - 18:30 download icon pdf
Vrijdag (FRS03) Sporthal de Kruisweide, Sevenum 18:30 - 19:30 download icon pdf

 

Kijk voor de actuele lesroosters op : Lesdata

Proefles volgen?

Stuur een mailtje naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. met daarin de naam, leeftijd, woonplaats en contactadres (email) van uw zoon of dochter. Vermeld ook even welke dag (donderdag/vrijdag) U een proefles wilt volgen. De eerste proefles is gratis!